miercuri, 21 iulie 2010
marți, 20 iulie 2010
end.
4 Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,
5 nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,
6 nu se bucură de neleguire, ci se bucură de adevăr,
7 acopere totul, crede totul, nădăjduieşte totul, sufere totul.
8 Dragostea nu va pieri niciodată.
Stau acum si am gandesc de ce nu am ales niciodata aceste cuvinte ca motto? Probabil as fi fost salvata de multe. Eh, dar decat deloc, mai bine mai tarziu. Asa ca, ma rog Domnului sa pot trai dupa aceste cuvinte.
Oricum, momentan locuiesc pe Marte. Strada Absurdului, numarul infinit. Am o discutie ambigua cu Idiotul lui Dostoievski. Nici macar nu mai stiu care e el si care sunt eu. Dar cel putin nu am bagaje de carat cand voi pleca de aici.
sâmbătă, 17 iulie 2010
cuvinte.

Cuvintele sunt poate cea mai puternica arma care exista, lasand la o parte armele biologice, bombele si alte asemenea ustensile. Eu le-as numi "arme virtuale". Au un impact fenomenal. Insa se cele mai multe ori "ucid" puternic. Pentru mine insa au adus o picatura de apa pe care am pastrat-o intr-un frumos vad de sticla.
marți, 6 iulie 2010
dezamagire

Paler..autorul meu preferat, daca ar fi sa vorbesc numai de 2, 3, 4 carti. Nu mai mult din pacate.Am cel mai mare respect pentru Viata pe un peron, Autoportret intr-o oglinda sparta si Scrisori imaginare. Atat. Dincolo de ele regasesc aceleasi idei, repetate nu numai in carti diferite, ci si in aceeasi carte. Obsesia lui pentru Don Quijote se vede perfect in "scrisorile" sale. De ce trebuie sa apara si in Apararea lui Galileo Galiei? Chiar era un "must"?
vineri, 2 iulie 2010
27 spre 26.

Time has come, time has past ...

A trecut. In curgerea lui ireversibila nu s-a oprit nici macar o secunda. Dar oricum nu avea rost. S-a terminat si cu bacul. E experienta a ne-experientelor. Cel putin pentru mine. Am ramas cu un gust mai amar decat dupa o teza. Cel putin acolo foloseam tot ce invatam pentru ca de obicei nu ma chinuiam sa invat prea mult.